1A

Beste ouders,

De eerste schoolweek van 2019 zit er op. Wij zijn er onmiddellijk ingevlogen. We blijven volop inzetten op lezen en schrijven. Geleidelijk aan verleggen we onze (lees)aandacht naar de inhoud van wat we lezen. Kunnen verwoorden wat er werd gelezen wordt belangrijker en belangrijker. Jullie kunnen daar zeker een handje bij helpen door op heel regelmatige basis wat te lezen met jullie kind.

In de klas oefenen we volop op het schrijven van drieletterwoorden. Elke dag leggen we onze focus zeker even op het correct schrijven. Daarnaast willen we de komende maand heel vlot de getallen van 1 tot en met 10 splitsen. Ook dat zullen we dus dagelijks inoefenen.

Bij het rekenen leren we de komende weken ook omgaan met geld. ook willen we de klok correct lezen. Daarnaast wordt de meter, liter en kilogram aangebracht in de klas.

Bij godsdienst leren we op verschillende manieren zorg dragen voor ons lichaam. We zijn ook dankbaar met de mogelijkheden die ons lichaam ons biedt. Bij Wero dromen we er echt op los. Daar leren we ook volgende week verder over. Boekjes of andere info omtrent deze thema’s mogen zeker worden meegebracht.

Nu dinsdag vertrekken we om 12.45 uur naar de Bijloke in Gent om kinderen kennis te laten maken met een symfonisch orkest. Alle info kan je vinden op  https://www.bijloke.be/programma/704/Workshops_amp_open_repetities_Symfonieorkest_Vlaanderen/Samen_groter_/   De voorstelling/kennismaking is specifiek voor onze klas en dit van 13.15 uur tot 14.45 uur. We zijn dus zeker tijdig terug op school. Wie mij wil vergezellen nu dinsdag is zeker welkom. Graag wel een berichtje vooraf naar mij

Woensdag 16 januari is er geen school voor jullie kind. (Wel voor mij…)

Graag herinner ik jullie ook nog even aan de vrije dag van maandag 28 januari.

Veel groeten

Rik