1A

Beste ouders,

Slechts een kleine drie weken resten ons voor de kerstvakantie. Graag geef ik jullie hieronder wat verdere info wat er allemaal nog op het programma van de eerste klas staat.

  • Nu donderdag komt de Sint naar onze school. Ik heb reeds gehoord in onze klas dat hij reeds bij vele kinderen is gepasseerd. Om dit kinderfeest nog eens extra in de verf te zetten, mag (moet zeker niet) uw kind vrijdag (maximum 2 stuks) speelgoed meebrengen naar de klas. Met de kinderen wordt duidelijk afgesproken dat wat er van speelgoed wordt meegebracht, door iedereen in onze klas mag gebruikt worden. Weet dus welk speelgoed jullie meegeven. Ons doel is dat we nu vrijdag echt samen spelen. Niet altijd evident, maar we kunnen het wel leren … .
  • Op vrijdag 7 december zetten en versieren de kinderen ook de kerstboom. Uw kind mag dus ook (een heel klein beetje) versiering meebrengen naar de klas. Wie thuis dus een of twee kerstballen en eventueel een  (veilig) lichtsnoer heeft liggen en deze kan missen  tot 21 december, mag dit vrijdag meegeven .
  • Wij willen dus graag de meest lichtvolle klas worden. Wij proberen om tijdens de adventsperiode het ook alle dagen even stil te maken om, over alle godsdiensten heen, op kinderniveau af te tellen en te verlangen naar Kerstmis.
  • Wij maken en schrijven ook 3 nieuwjaarsbrieven. (Althans, we proberen dit te doen). Sommige kinderen willen graag meer nieuwjaarsbrieven. Naargelang het schrijf- en knutseltempo van uw kind proberen we dit ook te realiseren. Maar ik kan dit dus zeker niet beloven.
  • December is weliswaar een feestmaand, toch durf ik jullie te vragen om geregeld te blijven lezen met jullie kind. Hoe meer (lees)kansen, hoe vlotter (in principe) het lezen zal lukken.
  • Graag bespreek ik de vorderingen van jullie kind op een individueel oudercontact tijdens de laatste schoolweek (dinsdag 18 en donderdag 20 december) van 2018. Een uitnodiging krijgen jullie nog.
  • Mag ik nog eens vragen om alle schriftjes en papieren die op vrijdag in de blauwe map zitten, thuis te houden?
  • De voorleesweken waren een echt succes. Wie de voorleesboot heeft gemist, is zeker nog welkom (zelfs in 2019). Geef mij gewoon vooraf een seintje.
  • Ik plan in de kerstvakante verder te werken aan ons gezamenlijk feest van de eersteklassers. Ik nodig zeker graag alle ouders uit op een verdere info-avond. Deze zal doorgaan op dinsdag 29 januari in onze klas.

Heel veel groeten en een ‘warme’ decembermaand gewenst.

Rik