De herfstvakantie is voorbij. Wij zijn er alweer volop ingevlogen. En we hebben deze week al zeer goed gewerkt. Via deze brief houden we jullie graag op de hoogte wat er allemaal aan het gebeuren is in onze leuke klas.

  • Nu maandag zwemmen we een laatste keer in de eerste trimester. Nog even herinneren dat juf Emilie op maandag in de eerste klas staat. Op woensdag helpen juf Jolien en juf Kathlijn in de klas en kunnen we leren in kleine groepen. Ook op donderdag komt juf Jolien onze klas ondersteunen bij het knutselen en op vrijdag helpt juf Jolien in de computerklas. Op deze momenten werk ik in de klas met kleine groepen. Wat leuk en ideaal is voor alle kinderen.
  • Bij het lezen en schrijven hebben we reeds 20 letters leren lezen en schrijven. 3 kinderen zijn nog volop aan het worstelen met deze letters, het merendeel van onze klasgroep is vlotter en vlotter tweeletterwoorden aan het lezen. Bij een 8-tal kinderen gaat het lezen van drieletterwoorden ook
  • reeds vrij vlot. Elke dag krijgt uw kind de kans om een boekje uit de klasbib mee naar huis te nemen. Het is super om te merken dat heel wat kinderen thuis goed oefenen met het lezen. Wanneer het boekje thuis uit is, dan geeft u het boekje terug mee, samen met de leesmap. Daarnaast geef ik vaak ook het hupschrift mee naar huis. Dan kunnen jullie goed volgen waar wij voor taal op dat moment aan het werken zijn. Mag ik jullie nogmaals vragen om dit schriftje terug in de schooltas te stoppen? Ook het rekenschrift geef ik af en toe mee naar huis. Niet met de bedoeling om alle bladen thuis in te vullen, wel om te zien waar we op dat moment mee bezig zijn.
  • Bij rekenen zijn we volop bezig met plus, min en splitsen. Dat dit nu nog niet vlot gaat is normaal. Geleidelijk aan zal dit wel beter en beter gekend zijn. Daarnaast zijn we volop aan het wegen en meten. Wat is zwaarder/lichter, langer/korter. Oefen deze begrippen gerust ook maar eens thuis.
  • Op zaterdag 17 november start de Vlaamse voorleesweek. Het zou heel fijn zijn dat (groot)ouders massaal in onze klas komen voorlezen. Wij beperken ons in de eerste klas niet tot 1 week voorlezen. Graag ontvangen wij vele voorlees(groot)ouders in onze klas op een moment tussen 19 november en 21 december. Heel specifiek stellen wij volgende voorleesmomenten voor. Kies daaruit, wanneer jullie willen voorlezen, 1 moment uit en schrijf dit in de agenda. Dezelfde dag nog zal een al of niet bevestiging geschreven staan in de agenda. Graag zag ik jullie zelf een verhaaltje/boekje meebrengen naar de klas. Reken op een kwartiertje/ 20 minuten om voor te lezen.

Op maandag kunnen jullie komen voorlezen om 11.40 uur of 15.25 uur.

Op dinsdag kan dit om 8.30 uur, 13.30 uur of 15.25 uur

Op woensdag om 8.30 of 11.15 uur

Op donderdagen om 8.30, 13.30 uur of 15.25 uur

Op vrijdag om 8.30 uur, 11.40 uur of 14.25 uur

Alvast dank voor jullie medewerking.

 

 • Op donderdag 22 november zijn wij een ganse dag op stap naar Technopolis in Mechelen. Jullie krijgen nog een brief met uitleg over deze uitstap mee.
 • Tot op heden hadden wij fantastisch weer. Maar met de winter in het vooruitzicht mag (is zeker niet verplicht) jullie kind zeker pantoffels meebrengen naar de klas. Natte schoenen kunnen dan drogen tijdens de lesuren.
 • Jullie krijgen de kans om een kerstboek aan te kopen. Dit kost 7 euro. Kunnen jullie dit aanduiden in de agenda. Dit is zeker niet verplicht…
 • Het gebruik van ‘whatsapp’ vind ik persoonlijk vrij aangenaam. Ik hoop ook voor jullie. Weet dat we hebben afgesproken om geen reacties op onze berichten in deze groep te plaatsen. Wil je dit medium toch gebruiken om mij te contacteren, mag dit zeker maar richt je bericht dan enkel naar mij of juf Emilie.
 • De foto’s die de voorbije maand niet via ‘whatsapp’ zijn verspreid, tracht ik komend weekend op de website te plaatsen. Dit zal dus een verzameling foto’s zijn van de sportdag, boerderijklas, soepmoment en een verjaardag.

Vele groeten, dank voor de samenwerking en hopelijk kunnen wij en jullie genieten van fijne voorleesmomenten.