1A

Beste ouders,

 

Een nieuwe maand, een nieuwe nieuwsbrief.

Wij werken hard verder in ons gezellig klasje. Voor taal lezen en schrijven we elke dag verder. Sommige kinderen oefenen elke dag met het schrijven van letters, velen oefenen volop met deze nieuwe letters om nieuwe woorden te ontdekken. Een paar kinderen slaagt er zelfs al in om zinnen te lezen. We proberen ieder op zijn niveau verder te laten lezen en zoals reeds gezegd kunnen jullie daarbij een grote hulp zijn. Dit door op regelmatige basis met jullie kind te blijven lezen. Je kan daarvoor het letterdoosje, het hupboekje of een ander leesboek gebruiken. Zolang jullie kind maar oefent.

Bij rekenen leren we deze en volgende week de begrippen gelijk aan, niet gelijk aan, kleiner en groter dan. Ook leren we de cijfers vlotter gebruiken en vooral correct schrijven. We blijven ook hard inzetten op alle soorten rekenbegrippen waarbij ik merk dat links en rechts toch wel moeilijke begrippen blijven.

Bij Wero zijn we bezig met een paar thema’s. We werken rond de kinderboerderij en grootouders.

Tijdens de godsdienstlessen maakten we kennis met Zacheüs en morgen vertel ik het verhaal van Jezus, de kindervriend. Achter de schermen blijf ik verder werken aan een gezamenlijk feest voor onze klas op donderdag 30 mei om 10.30 uur.

Bij deze wil ik jullie ook meedelen dat ik vanaf volgende week een deelopdracht heb aanvaard als stagebegeleider in de lerarenopleiding van de Arteveldehogeschool. Concreet betekent dit dat ik voortaan niet meer werk op maandag in de eerste klas. Op deze dag word ik vervangen door juf Emilie. Ik heb haar al verschillende keren ontmoet en we hebben reeds samen voor onze klas gestaan en ik ben er echt van overtuigd dat dit een ‘win-win’ situatie kan worden voor onze klas. Ik zie en ontdek hopelijk vele nieuwe zaken die ik kan toepassen in de klas en juf Emilie kan met haar talenten de klas op een geheel andere creatieve manier aanpakken.

Momenteel lopen er op maan- en dinsdag ook laatstejaarsstudenten stage in de klas. Juf Riete en juf Martha hebben reeds verschillende dagen lesgegeven en daardoor kunnen wij zeer makkelijk de klas opsplitsen in verschillende groepen. De klas opsplitsen doen we ook vaak met juf Jolien (interim van juf Marian) en juf Katrien. Hoewel ik  aanvankelijk wat schrik had van zoveel juffen in de klas, beschouw ik deze ondersteuning nu reeds als een grote meerwaarde. Dit zowel voor mij als voor de kinderen. Hopelijk blijft dit positieve gevoel gestaag groeien.

Hieronder som ik nog enkele data op met activiteiten in de eerste klas voor de komende maand. Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen.

Vele groeten van Emilie, Jolien, Katrien en Rik

 

Vrijdag 5 oktober : Vrije dag

Zondag 7 oktober : Pierkesloop (Wie nog niet is ingeschreven kan dit zondag nog ter plaatse doen)

dinsdag 9 oktober : Dag op de boerderij
woensdag 10 oktober : Vrije dag voor de kinderen (niet voor de leerkrachten)
donderdag 11 oktober : Sportdag
dinsdag 16 oktober (13.30 uur) Grootouderfeest ( Uitnodiging volgt donderdag)
vrijdag 26 oktober (15.00 uur) Soepmoment in de klas