1A

Beste ouders,

 

Hoog tijd om een eerste nieuwsbrief op onze vernieuwde website te zetten. Jullie krijgen deze brief nog 1 keer in papieren versie. De volgende keer zal er een @ in de agenda staan en zo weten jullie dat er een nieuwe nieuwsbrief te lezen is.

Wij blijven uiteraard per mail makkelijk bereikbaar. Onderaan deze nieuwsbrief hebben wij nogmaals onze mailadres geschreven. Mogen wij ook vragen om in de agenda elke dag een paraaf/handtekening te plaatsen, zodat wij zeker zijn dat elke brief terecht is gekomen.

In de klas zijn wij volop aan het werk. Wij lezen en schrijven reeds de letters i,k,a,n,e en l. Sommige kinderen hebben nog moeite om deze letters te onthouden. Anderen lezen en schrijven reeds vlot twee- en drieletterwoorden met deze letters. Iedereen vordert op zijn niveau. Elke dag kan u in de schooltas een letterdoosje vinden met daarin alle reeds aangeleerde letters. Vlotte lezertjes vinden vanaf morgen ook al een leesboekje terug in de schooltas. Het is voor ons een zeer grote hulp wanneer jullie elke dag even de letters herhalen met jullie kind.

Bij rekenen hebben we bijna alle rekenbegrippen verworven. We starten bijna met het ‘echte’ rekenen…

Bij wero werken we deze week rond verkeer. Morgen sluiten we dit thema af met de strapdag. Jullie kind mag dus met de fiets naar school komen. Deze fiets mag morgenvroeg geplaatst worden in de doorgang tussen de kleuterklassen in. Graag zagen wij jullie kind morgen (en alle andere dagen) een fluo-vestje dragen. Uiteraard hoort een helm ook bij de fiets… . Volgende week verkennen we bij Wero onze school, zodat we nog makkelijker onze weg in en rond onze school kennen.

Volgende maandag geven wij ook een briefje mee voor het vervoer heen en terug naar de kinderboerderij op dinsdag 9 oktober.

Graag danken wij jullie voor de vlotte samenwerking. Aarzel niet om bij vragen ons te mailen of om ons aan te spreken in de klas of op de speelplaats. Dit uiteraard voor of na de lesdag…

Vele groeten

Katrien   katrien.demey@spsmidse.be

Rik          rik.vandenabeele@spsmidse.be