_DSC5698

Capaciteit

Sint-Paulus heeft 4 kleutergroepen en 7 lagere schoolklassen.
Op 1 september startten onze jongste kleutergroepen met 14 kleuters, onze oudste kleutergroepen met 20 kinderen.
Voor de klassen in de lagere school variëren de aantallen tussen 17 en 26 leerlingen.

Interesse in onze school?

Graag nodigen we jullie uit voor onze (schoolse) opendeuravond. Deze gaat door op dinsdag 15 januari 2019.

Heb je interesse om onze school van naderbij te leren kennen, dan plannen we graag een persoonlijke afspraak voor een bezoek. Bij voorkeur laten we dit doorgaan op woensdagmorgen of vrijdagmiddag. Dan maken directeur Peter of onze zorgjuffen graag tijd voor u om onze werking toe te lichten. Natuurlijk hoort een bezoekje aan de klassen erbij!

Stuur een mailtje naar directie@spsmidse.be, dan helpen we je graag verder.

Adres (vlakbij Gent Sint-Pieters station)
Smidsestraat 76
9000 Gent

directie@spsmidse.be

Peuters

Peuters kunnen pas instappen vanaf de dag dat ze
2 jaar en 6 maanden oud zijn.

De instapdata voor peuters zijn

• 1 september
  • Na de herfstvakantie
  • Na de kerstvakantie
  • Op de eerste schooldag van februari
  • Na de krokusvakantie
  • Na de paasvakantie
  • Na Hemelvaart

Voor kinderen vanaf 3 jaar gelden de instapdata niet. Zij kunnen op elke schooldag starten in de kleuterklas.

Bereken hier wanneer je peuter in kan stappen

_DSC3420-2

Kleuteronderwijs: een aanrader!

Kleuteronderwijs is in Vlaanderen niet verplicht.

Het loont echter zeker de moeite. Je kleuter leert in de klas bij ons sociale vaardigheden, raakt er vertrouwd met taal en met praktische vaardigheden, zet z’n eerste stapjes in rekenen, … Een perfecte voorbereiding op het lager onderwijs.

6-jarige leerlingen kunnen slechts in het lager onderwijs starten als ze in het voorafgaande schooljaar minstens 250 halve dagen aanwezig waren in het Nederlandstalig kleuteronderwijs. Als dat niet het geval is, beslist het zorgteam van onze school of het kind toch mag starten, dan wel of het nog een jaar naar de kleuterschool moet.

Opgelet: een kind dat een jaar langer naar de kleuterschool gaat, is leerplichtig en moet alle dagen naar school (behalve in het geval van gewettigde afwezigheid).